Organize Sanayi Bölgesi, 2.Cadde No:19, Lefkoşa - Kıbrıs Mersin 10 Türkiye ktso@kibso.org

KTSO: “Zeytinyağı tağşiş denetimleri için laboratuvar altyapısı şart”

    You Are Currently Here!
  • Home
  • Basin BildirileriKTSO: “Zeytinyağı tağşiş denetimleri için laboratuvar altyapısı şart”

KTSO: “Zeytinyağı tağşiş denetimleri için laboratuvar altyapısı şart”

Zeytinyağı sektörümüz son yıllarda önemli gelişmeler göstermektedir. Kurulan yeni nesil değirmenler ve iyi tarıma uygun, düzenli zeytin bahçeleri bunun en güzel örnekleridir. Bunun yanı sıra, Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında Avrupa Birliği denetimlerinden de geçerek uygunluk alan zeytinyağı üreticilerimiz de bulunmaktadır.

Yerli üretimde yüksek katma değerinin yanı sıra ülkemizin niş ürünleri arasında da yer alan zeytinyağı sektöründe yaşanan son gelişmeleri kaygı ve üzüntüyle takip ediyoruz.

Bu bağlamda, ülkemizde üretilen bazı zeytinyağı markalarında ortaya çıkan tağşiş konusunu önemsiyor ve üzerinde hassasiyetle duruyoruz.

Sanayi Odası olarak yıllardır kaliteli üretim ve standartlaşma konusunda yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Bu bağlamda bazı firmaların ürettiği zeytinyağlarında tespit edilen tağşiş dururumu yukarıda belirtilen kapsamda üretim yapan firmalarımızı da zan altında bırakmakta ve rahatsız etmektedir.

Gerekli laboratuvar altyapısının bulunmaması ve analizler için dışa bağımlı olmamız, sektörün gelişmesinin devamının sağlanabilmesi için gereken denetimlerin yapılmasının önünde engel oluşturmaktadır.

Bu engelin en kısa sürede aşılması için sektörün bütün paydaşlarını, devletin ilgili birimlerini eşgüdüm içerisinde birlikte ivedi bir şeklide çalışmaya ve sorunun aşılmasına davet ediyoruz.

17025 laboratuvar akreditasyon deneyimi de bulunan Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak, ülkemizde ihtiyaç duyulan gıda laboratuvarını hayata geçirmeye de ayrıca talibiz.

leave a comment

WhatsApp