Organize Sanayi Bölgesi, 2.Cadde No:19, Lefkoşa - Kıbrıs Mersin 10 Türkiye ktso@kibso.org

Dubai’de bulunan KKTC fuar heyeti TC Başkonsolosu Onur Şaylan ile BAE iş konseyleri başkan ve bürokratlarla bir araya geldi

    You Are Currently Here!
  • Home
  • haberDubai’de bulunan KKTC fuar heyeti TC Başkonsolosu Onur Şaylan ile BAE iş konseyleri başkan ve bürokratlarla bir araya geldi

Dubai’de bulunan KKTC fuar heyeti TC Başkonsolosu Onur Şaylan ile BAE iş konseyleri başkan ve bürokratlarla bir araya geldi

“Bizler sizlerin ticari elçileriyiz”

Dubai Gulfood Gıda Fuarı nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan stant sahibi sanayicilerimiz, KKTC Abu Dabi Temsilcimiz Umut Koldaş’ın organize ettiği çalışma yemeğinde BAE’de bulunan ticari misyon ve TC Başkonsolosu Onur Şaylan ile bürokratlar bir araya geldi.

Yemek öncesi yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin BAE’de her geçen gün giderek artan ticari ve ekonomik gücünün bulunduğuna işaret edilerek, kendilerinin burada Kuzey Kıbrıslı ihracatçıların da birer ticari elçileri olduklarına dikkat çekildi.

Kuzey Kıbrıs’ın her geçen gün ihracat alanında geliştiğine dikkat çekilen konuşmalarda, çok geniş bir yelpazede çalıştıklarını, bu nedenle bölgede daha aktif pazarlama ve ürün satışı için kapılarının her zaman açık olduğuna işaret edildi.

Gulfood Gıda Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs’ın önemli bir yer edinildiğine dikkat çekilen konuşmalarda, bunun yıllardır kesintisiz bir şekilde sürmesinin büyük bir tutarlılık ve başarı olduğu vurgulandı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Asbaşkanı Mustafa Ersözlü ise, odanın ihracat hedefine odaklı olduğunu dile getirerek, özellikle gıda işleme alanında ürün çeşitliliğinin artırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Sanayi Dairesi Müdürü Elmas Kavunoğlu, daha iyi fuar organizasyonları için oda ile birlikte çalıştıklarını kaydederek, ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Çalışma yemeğine; TC Dubai Başkonsolosu, Onur Şaylan, Abu Dabi KKTC Temsilcisi Umut Koldaş, Dubai Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Dünya Türk İş Konseyi BAE Ülke Temsilcisi Nilgün Emrem, TC Dubai Başkonsolosluğu Hazine ve Maliye Ataşesi Bilal Ünverdi, TC Dubai Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Ersoy Erbay, TC Dubai Başkonsolosluğu Kültür ve Tanıtım Ataşesi Salih Özel,DEİK BAE İş Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Tarık Tamimi ve THY BAE Ülke Müdürü Mehmet Zingal katıldı.

leave a comment

WhatsApp