Organize Sanayi Bölgesi, 2.Cadde No:19, Lefkoşa - Kıbrıs Mersin 10 Türkiye ktso@kibso.org

12-18 Aralık Yerli Ürünler Haftası kapsamında medya kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik

    You Are Currently Here!
  • Home
  • haber12-18 Aralık Yerli Ürünler Haftası kapsamında medya kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik

12-18 Aralık Yerli Ürünler Haftası kapsamında medya kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik

Kamacıoğlu: “Medyanın yerli üretimin tanıtımında lokomotif rol almasını hedefliyoruz ”

12-18 Aralık Yerli Ürünler Haftası nedeniyle Başkanımız Ali Kamacıoğlu eşliğinde yönetim kurulu üyeleri, As Başkan Sercan Görgüner Bahçeci, Metin Oral, Mustafa Betmezoğlu, Tuygun Töre ve Fatih Karayel ziyaretlere katıldı. Heyette ayrıca Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu Koordinatörü Erçin Tekakpınar da yer aldı.

Yapılan ziyaretlerde Başkan Ali Kamacıoğlu, medyanın sanayiye verdiği desteğe teşekkür ederek, “Medya sanayici ve oda için çok önemlidir. Ürünlerin tanıtımı ve daha çok kullanımında basının önemi yadsınamaz. Yerli üretimin tanıtımı konusunda basının lokomotif rol almasını hedefliyoruz. Basınla her türlü iş birliğine açığız” dedi.

Medyanın her zaman sanayicinin yanında olduğunu dile getirerek, “Kısıtlı bir sürede mümkün olduğunca fazla basın kuruluşlarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Ziyaretine gidemediğimiz medya kuruluşlarına da önümüzdeki günlerde ziyaret etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Ali Kamacıoğlu, 1974 yılından önce Kıbrıs Türk sanayisin olmadığını, 1974’ten sonra ise gerek nüfus azlığı gerekse tüketim azlığından dolayı sanayi sektörünün gelişemediğini ifade etti.

Kamacıoğlu, 1974 yıllından sonra Sanayi Holding tarafından Kuzey Kıbrıs’ta kalan sanayi fabrikalarıyla bir dönem üretim yapıldığını, ancak 1980-2000 yılları arasında “siz üretmeyin, alın satın” denildiği için Kıbrıs Türk sanayisinin gelişemediğini söyledi.

Annan Planı’ndan sonra Kıbrıs Türk sanayisini şaha kalktığına dikkat çeken Kamacıoğlu, söz konusu dönemin ardından öğrenci sayısının artmaya, ev satışları ve yabancı nüfusun belli bir noktaya yükseldiğini belirtti.

Kamacıoğlu, bu dönemde yerli üretimin “satabileceğinin” görüldüğünü ve bugün gelinen noktada 860 üyeye ulaştıklarını dile getirdi.

Özellikle pandemi sonrasında halkın yerli üretime ihtiyacın şart olduğunu anladığına değinen Kamacıoğlu, bu durumun sanayicilere moral verdiğini belirtti.

Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında gerçekleştirilen satışlardan da söz eden Kamacıoğlu, Güney Kıbrıs’ın bu noktada KKTC’deki sanayicilere çok zorluk çıkardığını belirtti.

Asbaşkanımız Sercan Görgüner Bahçeci, amaçlarının yerli ürünlerle ilgili farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.  Sercan Görgüner Bahçeci, farkındalık yaratma sürecinde basına büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Yerli üretimin öneminin ve ne kadar hayati olduğunun pandemi sürecinde bir kez daha anlaşıldığını kaydeden Bahçeci, tüketicilerin bu anlamda bilinçli hareket etmesi gerektiğini ve devletin de yerli üretimi desteklemesi gerektiğini kaydetti.

Yerli üretimin son derece kaliteli olduğunu ve ithal ürünlerle rekabet edebildiğini aktaran Bahçeci, “yerli üretim, ülkenin bağımsızlığına eştir, üretmeyen toplumlar yok olur” dedi.

Odamız hafta dolayısıyla basın kuruluşlarına yerli ürünlerden oluşan hediye dağıtımı da yaptı.

Ziyaret edilen basın kuruluşları şöyle:

“Kıbrıs Gazetesi, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Kıbrıs Postası, Yeni Düzen, Bağımsız Gazete, Haber Kıbrıs, Havadis ve Genç TV”

leave a comment

WhatsApp